Super Awesome
favourite group ,hobi baru , sukan tara :D ( 3 in 1 )
28 Jun, 2012 | 1:12 PTG | 0 comments
HI . ASSALAMUALAIKUM (Y)


FAVOURITE GROUP :D


hello everybody , dahh lama jannah tak hupdate blog kan ? biasa lah sekarang nih dah malas nak buka lappy kita . ehhh , awak awak , nampak tak gambar siapa kat ats tu ? ehh , tak nampak dah sah-sah kurang penglihatan . gambar kat atas tu ialah gambar kumpulan favourite kita yang baru :* iaitu SM*SH . comel-comel kan diaorang , tapi lagi comel yang pegangg hidung tu , nak tahu nama dia tak ? meh sini jannah bagitahu , haaaaaa . nama dia BISMA comel :D hikhok , cool je kan dia , and yang kedua tercomel pulak ialahh MOLGA , korang tak tahu kan yang mana satu molga , molga tu yang jelir lidah kat kita semua tu , muka dia ala-ala korea la sikit kan ? comelnye doran niyy  kan ? nak je aku tangkap gambar dengan group dorang . tapi masa and rezeki tak menentukan aku :'( sedihhhnyeee . tapi tak ape lah , dapat tengok gambar pun dah okayy :D #menggediklah jannah ni .

                                                        #HOBI BARU :D#
     ehhh , korang . jannah dah dapat hobi baru . hobi baru jannah ialah baca novel :D siapa kat sini suka baca novel ? angkat bulu mata :D kalau korang suka baca novel kita geng laaa . haha . tapi ada segelintir manusia dia ta suka sangat baca novel , salah dua sebab dia ialah tak ada gambar and bacca novel ni memerlukan waktu yan lama nak habis baca dalam 1 or 2 bulan , tapi ada jugak yan memerlukan 3 bulan nak habiskan novel tu , kawan-kawan ,  sebenarnya baca novel nie best tau , walaupun tak ada gambar , tapi kita boleh berimaginasi dalam fikiran  kita . baca novel pun tak payah memerlukan waktu yan lama nak baca . dalam seminggu cukuplah . tapi kalau tak berminat membaca novel memang satu sifat yang tak boleh nak cakap apa lah , kalau sifat kita pun tak berminat/suka dengan novel or ketebalan novel , memang susah lah nak faham apayang ada kat dalam cerita tu , baca novel nie jugak boleh merelakskan tension kita , mengisi masa lapang , and kita boleh ambil iktibar dari buku-2 yang kita baca :Dhah ! baca novel nie jugak boleh meningkatkan kemahiran bahasa melayu or bahasa inggeris . jannah jujur lah dengan korang , jannah memang tak suka baca novel ingeris sebab novel ingeris , boleh menambahkan tension jannah  nak tahu sebab apa jannah cakap macam tu ? sebab jannah tak fahaam akan inggeris , yang tereel tu boleh la baca . hmm . tapi tak ape jannah akan cuba untuk baca novel dalam bahasa inggeris . * panjang bebenar jannah taip :) *
                            
                                                         #SUKAN TARA#
          esok hari jumaat , hari jumaat adalah hari yang paling mulia sekali . dan pada hari jumaat mingu ni bersamaan 29 JUNE 2012 , SMK SAAS,KAJANG telah mengadakan  sukan tara peringkat sekolah . yeke ? entahlah , jannah  main cakap je :D dan hari esok jugalah jannah tak datang sekolah atas sebab kaki bengkak :') hmm :/ kesian jannah tak leh datang and tak masuk acara satu pun ;'( bukan rezeki , nak buat macam mana kan ? berserah jela kepada ALLAH S.W.T . dah 3 hari kaki bengkak termasuk hari esok . hmm :/ cerita pasal kaki bengkak , ingat pulak time kat sekolah tadi .jannah kena ejek "capik" betul ke eja dia macam tu ? entahlah . padan muka jannah , siapa suruh datang seekolah , kan dah kena ejek dengan budak kelas :/ mentang-2 jannah jalan terhenjut-henjut ejek capik la . erghh . nasib baik jannah sabar . and time-2 jannah kaki bengkak la suruh masuk acara 800 m . fulamak ! 800 m tu . bukan sikit , kena lari 4 pusingan dalam acaratu . boleh pengsan eden dekat situ . acara 200 m . boleh la lagi jannah join , hmm :/ tapi jannah sedih sebab tak masuk 1 acara pun :'( disebabkan kaki jannah terseliuh . padan muka jannah , tak nak berhati-hati lagi :'( 

        banyak bebenar jannah menaip sampai pembaca pun rasanya ada yan pening :D yelah dah lama tak hupdate blog , memang cenggitu :p tapi apa-2 pun . terima kasih singgah blogg jannah :D walaupun tak ada cerita yang best . HAVE A NICE DAY FOR TOMORROW BLOGGING :)


Older Post | Newer Post
Navigate

About Links Entries

Tuan Blog:)

KEEP CALM AND FOLLOW ME :) instagram:nurjannah_

Big Thanks !

Tutorial:Aisya Simpson
Template:Maizatul Akmah
edit:Jannah